15 jaar Puinduinrun

foto gemaakt door Jeroen Tibbe

De eerste Puinduinrun werd georganiseerd in 2004. Ik was er niet bij. Maar bij de tweede in februari 2005 liep ik op uitnodiging van Joop van Bleijswijk wel mee.
In 2009 was ik ook van de partij. In 2016 en 2017 liep ik op blote voeten mee over de Haagse Alpen. Vorig jaar liep ik op Skinners (sokken met een dikke kunststof loopvlak). Ook dit jaar trek in mijn Skinner-sokken aan.

De Puinduinrun is eigenlijk een hele pittige intervaltraining.
De eerste ronde is het nogal druk op het parkoers: ik zie dit als inlopen, een warming-up. Op de trappen gaat het stapvoets en je kunt nergens voluit rennen.

eerste ronde

De tweede ronde kun je meer vaart maken op de vlakke stukken. Op de trappen probeer ik zo lang mogelijk ritme te houden, totdat de beenspieren niet meer kunnen. De afdaling gebruik je dan als hersteldribbel.

tweede rondefoto gemaakt door Jeroen Tibbe

De derde ronde is net als vorig jaar jaar mijn snelste ronde, ook al kom ik op iedere trap strompelend boven. Ik durf wat harder af te dalen en na de laatste trap zet ik nog even aan. Samen met een charmante dame ren ik naar de finish; zij wint de eindsprint.
Mijn eindtijd is 64 min en 6 sec.

Een half uurtje later fiets ik samen met clubgenoot Aad de Groot terug naar Delft. We kletsen over vroeger: over Koplopers, die gestopt zijn met hardlopen en nu andere sporten doen, of niet.
Thuisgekomen vind ik op het internet de uitslag van de 2e Puinduinrun, in 2005. Vijftien jaar geleden deed ik al mee met die slopende Puinduinrun. Volgend jaar hoop ik er ook weer bij te zijn.

puinduinrun 26 januari 2020

foto gemaakt door Jeroen Tibbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *