Stoppen als trainer, beginnen als tuinder

Het afgelopen jaar was mijn laatste jaar als trainer bij AV De Koplopers
Ik merkte als ik terugfietste van de Stadsboerin naar Delft steeds vaker, dat ik eigenlijk geen zin had om training te gaan geven aan de Instroom-Herstel-Groep. Ik zegde steeds vaker af en mijn maat Victor gaf dan de training.
In het voorjaar als er nieuwe, jonge lopers in de groep meetrainen, dan vind ik het leuk om de progressie te zien. Maar in het najaar bestaat de IHG voor het grootste deel uit oudere lopers, die ieder jaar langzamer gaan lopen en vroeger of later zullen gaan afhaken. Het kost mij steeds meer energie om die groep lopers te motiveren.

Op een woensdag in september moest ik kiezen tussen training gaan geven of met de Stadsboerin naar een bijeenkomst van kleine biologische tuinders. Ik koos voor training geven in Delft.
Er was maar een klein groepje lopers, die wel heel vaak vroegen om een wandelpauze tussendoor. Ik kreeg al spijt van mijn keuze.
Na de training, tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering, bedacht ik dat ik zo niet lang meer door kon gaan. Ik overlegde met Bettie en vroeg mijn klankbord om raad. Het werd mij duidelijk: ik wilde af van de verplichting om training te geven.
Ik heb eind september bij de technische commissie en het bestuur gemeld, dat ik per 1 januari ging stoppen. Een paar weken later heb ik opgezegd als lid: ik zie het niet zitten om als eigenwijze blote-voeten-loper bij een andere trainingsgroep aan te sluiten.
Na ruim 30 jaar ga ik weg bij “mijn” vereniging, zonder ruzie en niet vanwege blessureleed. Ik ga weer voor mezelf trainen en ook eens kijken bij DIJC Bertus.

Door te stoppen als trainer, blijft er meer energie over voor andere dingen. In 2024 start ik met een eigen zelfoogsttuin in een kas in Honselersdijk: de Tuin van Gaia. Spannend, maar dingen zien groeien geeft me nieuwe energie.

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.