33e Golden Tenloop

Het is een heerlijke dag geweest. ‘s Morgens meegeholpen bij de opbouw van start en finish en bij de start van de 1 km. Jeugdloop.
Daarna ben ik de 5 km. lopers gaan aanmoedigen in de Oosterstraat, waar de Kunstwacht er weer een leuke boel van gemaakt had.  Boven de straat hingen plakkaten, met daarop “Tik hier voor Power-Up”.  Ik heb een stukje meegerend met Jan, totdat ik besloot dat hij de laatste 500 m. beter alleen kon lopen.
Om 14u30 had ik afgesproken met Patrick, Leo en Chris. Toen het Barefootdelft-team compleet was zijn we het startvak ingegaan.

En na lang wachten, konden we eindelijk van start.
Het idee om de eerste kilometers samen te lopen, kon ik gauw laten varen. Patrick startte iets sneller en Leo raakte een beetje achterop. Ik hoorde best vaak m’n naam roepen, veel bekenden langs het parkoers. Na ruim 1 km. haalden Chris en ik, Patrick weer bij. En toen we de Delftse Hout inliepen, waren we hem alweer kwijt.
Chris ging wat harder lopen en langzaam zag ik hem van mij weglopen.
Het parkoers is goed te belopen op blote voeten. Alleen het stuk van de eerste waterpost tot het Hazepad is naar korrelig asfalt.

Het was leuk om eindelijk weer eens in zo’n wedstrijd mee te lopen. Geen horloge om, dus ik had geen idee hoe hard ik liep. Maar bij het bordje van 6 kilometer voelde ik de vermoeidheid. Eventjes wat rustiger aan.
Oversteken naar het Rieten Dak en even verderop dat nare steile klimmetje bij het gemaal. Nu liep ik weer lekker.
Het stukje door het Hertenkamp was ook niet zo fijn op blote voeten. Maar één minuutje later was er alweer asfalt.
Bij de tweede waterpost even gewandeld en een bekertje water gedronken. En dan weer door … nog 2 kilometer.
Ik had nog wat over en zette nog eventjes aan.

(foto: José Spruyt)

Op de Burgwal kondigde Bruun mijn finish aan: ik zag op de klok iets van 1 uur 1 min. staan.

Een kwartiertje later zat ik met het hele Barefootdelft-team aan het bier in de Bierfabriek.

Kan een afbeelding zijn van 5 mensen en binnen

Volgens de uitslagenlijst ben ik als 1134e gefinisht in een tijd van 53 min 29, da’s twee minuutjes langzamer dan in 2019, toen ik door Chris gehaasd werd.
Ik kwam in mijn categorie “Mannen-60” als 33e over de finish. Dat is toch helemaal niet slecht.

Volgend jaar maar weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *