Barefoot-brothers bij de Golden Tenloop

Om het hardlopen op blote voeten te promoten schreef ik in februari in voor de Golden Tenloop met twee Barefootdelft-teams: één team op de 5 km. en één op de 10 km.
In de laatste week haakte een aantal deelnemers nog af om verschillende redenen. Jammer, maar zo gaat dat soms.

Om kwart over één start ik met Wilfried op blote voeten vanaf de Burgwal voor de 5 km. In een rustig tempo lopen we in het peloton mee. Ik heb wel mijn horloge om, maar ik kijk er niet op: geen idee hoe hard we liepen. Ik zie vele bekenden langs het parcours en zoals altijd horen we opmerkingen over onze blote voeten.
Wilfried loopt nog niet zo vaak blootvoets en is verbaasd over al die subtiele verschillen in de ondergrond: ruwe tegels, gladde tegels, strak geplaveide straten, oneffen straten en de koude ondergrond in de schaduw onder het viaduct.
We blijven samenlopen en ook bij de “cheerzone” in de Oosterstraat krijgen we extra aandacht vanwege onze blote voeten. In de laatste kilometer langs de trommelaars, over de Markt en uiteindelijk hand-in-hand met Wilfried over de finish.
Dankzij een gastloopster (Inge) op schoenen komt het 5 km. team van Barefootdelft toch nog in de officiële uitslag.
Terwijl ik op zoek ga naar de 10 km. lopers van team Barefootdelft, neemt Wilfried een welverdiend biertje. We zijn dik tevreden over onze finishtijd van ruim 30 min.

Het 10 km.-team bestaat uit Marlon, Joost, Arthur, Chris, Roelof (op Vibram Fivefingers) en ikzelf. Iedereen mag zijn eigen wedstrijd lopen, zolang-ie maar reclame maakt voor Barefootdelft. Samen met Joost en Chris start ik vanuit startvak B. In de eerste kilometer verdwijnt Joost al snel uit beeld; Chris en ik blijven zij-aan-zij lopen.
De Golden Tenloop is een thuiswedstrijd voor mij. Om de haverklap hoor ik mijn naam roepen en dat is niet alleen omdat mijn naam op mijn startnummer staat. Ik probeer zoveel mogelijk terug te groeten.
Na 5 km. is onze tussentijd 25 min 45.

foto gemaakt door Roel van Dorsten

Samen lopen Chris en ik verder, als waren wij broers, Barefoot-Brothers.
Op het stukje door het Hertenkamp na 7 km. ligt weinig steenslag en we rennen er makkelijk overheen. Het klimmetje van het bruggetje aan het eind van het Jorispad valt me ook dit jaar tegen. Chris houdt even in en laat me weer aansluiten. Het is wederom een feestje in de cheerzone in de Oosterstraat.
We zetten niet meer aan in het laatste stuk en gaan hand-in-hand over de finish. De eindtijd is prima: 51 min. 33.
Roelof, Marlon en Joost zijn ook al gefinisht. Even later als wij in de Bierfabriek een biertje drinken komt Arthur ook binnen.
Het 10 km.-team van Barefootdelft eindigt op de 16e plaats in het klassement, mede dankzij de snelle tijd van snelle Roelof.

Hemelvaartsdag was dit jaar weer een heerlijke dag voor mij.
Ik hoop mijn Barefoot-broers nog vaak tegen te komen in hun prachtige Barefootdelft-shirts.

Eén reactie Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *