1 kilometer baanwedstrijd 2020

De jaarlijkse baanwedstrijd over 1 km. is een leuke Koploperstraditie. Normaal gesproken verbaas ik mijzelf op de baan van AV’40 met een kilometer dik binnen de 4 minuten .
Dit jaar loopt het echter een beetje anders. De wedstrijd is verplaatst van juni naar september en bij gebrek aan wedstrijdjes heb ik maandenlang geen snelheidstraining gedaan. Wedstrijdjes over 5 en 10 km. houden je tempo-hardheid op peil. Maar het afgelopen half jaar heb ik alleen maar rustig getraind. Als ik dit jaar net onder de 4 minuten blijf, ben ik daarmee best tevreden.

De kunststofbaan is een prettige ondergrond voor de blote voeten, weet ik uit ervaring.
Na de warming-up heb ik met Cyril een testrondje gelopen: ik deed er 92 seconden over, 23 sec. per 100 m. Dit tempo betekent een eindtijd van 3 min 50.

Ik start in de laatste serie, net zoals de andere Koploper-op-blote-voeten Jose. De groep is om besmettingsgevaar te voorkomen ook nog eens in tweeën gesplitst. het groepje met Jose en ik start 20 sec. na het eerste groepje. Ik druk mijn stopwatch in en duik de bocht in.
Het is wel prettig dat er anderen voor me lopen. Ik begin ze al snel in te halen.

Na 400 m. kijk ik even snel op mijn horloge: 1 min 32 sec. Dat is een tempo van 23 sec. per 100 m. Ik denk dat die tijd onder de 4 minuten wel gaat lukken vandaag.
De tweede ronde wordt het zwaarder.
Met nog 300 m. te gaan zie ik nog één loper voor me. Hij is 20 sec. voor mij gestart en ik zet nog eens aan om hem alsnog in te halen. Ik kom ietsje dichterbij, lijkt het, maar het lukt niet om hem in te halen.
Bij finish druk ik mijn stopwatch weer in en zie 3 min 58 in het schermpje staan. Pfffftttt.
Een kilometer in 3 min 58: het is mijn eerste persoonlijke record als M60-veteraan. Ik ben er best tevreden over.


Jose noteert een eindtijd van 4 min 57. Veel sneller dan ze had verwacht. Zij is er ook erg blij mee.
Het is haar eerste persoonlijk record op de kilometer en dan gelijk ook maar op blote voeten.
Het fotoalbum vind je hier.

Dit was mijn eerste wedstrijd sinds ik in maart verjaarde.
Laten we hopen dat er nog veel zullen volgen.

 

2 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *