Snelste kilometer van het jaar en de Persoonlijke Top Factor (PTF)

Woensdagavond op de baan van AV’40: de jaarlijkse Koplopers-baanwedstrijd over 1 kilometer. Anne-Marie en ik lopen allebei op blote voeten over de kunststof-korreltjes-baan. Het kriebelt een beetje maar je hebt het gevoel van grip op deze ondergrond. De andere deelnemers lopen gewoon op schoenen.

Na de pittige warming-up start eerst de snelste serie. De eerste vier mannen finishen binnen de 3 minuten.
Ik start even later in de tweede serie.
Judith neemt de leiding in deze serie; ik loop ongeveer op de 8e plek.Voor mij gaan de eerste 200 m. in 42 seconden, net als vorig jaar. Na ongeveer 500 m. haal ik twee lopers in en daarna ook Claudia, de tweede dame in deze serie. Bij het ingaan van de laatste ronde loop ik op de vijfde stek.
In de laatste 200 m. denk ik even: laat ook maar, ik ga ietsje langzamer lopen. Gelijk daarna denk ik: mooi niet het is nog maar heel even lijden. Zo worstel ik mijzelf naar de finish. Ik zie de wedstrijdklok verspringen naar 3 min. 39 en naar 3 min. 40. Pffffff, ik ben er.

Anne-Marie loopt in de vierde en laatste serie haar eigen race. Op blote voeten loopt ze de eerste anderhalve ronde in 5 kilometer-tempo. In de laatste 300 m. zet ze aan. Met een mooie techniek (arminzet, hakken naar de kont) zie je haar naar de finish toe versnellen. Ze finisht na 5 min. 33 sec. en dat is sneller dan vorig jaar.

In de uitslagenlijst heb ik dezelfde tijd als vorig jaar: 3 min. 39 ik ben er heel blij mee.

Peroonslijke Top Factor
Op het blog van Jeroen van Aken las ik een leuke manier om jezelf te motiveren: de Persoonlijke Top Factor – PTF
Je neemt je klassering in een wedstrijd en deelt dat getal door het totaal aantal deelnemers.
Bijvoorbeeld mijn klassering in de kilometerwedstrijd van vorig jaar. Ik werd toen 33e van een totaal aantal deelnemers 78. Mijn PTF was toen: 33 ÷ 78 = 0,423.
Dit jaar werd ik 31-ste van de 86 deelnemers: een PTF van 0,360.
Ik liep gisterenavond dezelfde tijd als vorig jaar…. maar mijn PTF was gestegen van 0,42 naar 0,36. En ook daar ben ik heel tevreden over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *