Van Zandvoort naar Santpoort met Rutger

Af en toe loop ik een trailrun met mijn clubgenoot Rutger. Afgelopen woensdag liepen we samen de NS Kennemerland Trail van ruim 15 km.
We starten om half 11 bij station Zandvoort.
Rutger heeft de route in zijn hightech-horloge staan, maar de eerste kilometers kunnen we de weg zonder hulpmiddelen wel vinden. De eerste kilometers rennen we over het strand met de wind in de rug. Op mijn blote voeten hoef ik me geen zorgen te maken over natte sokken.

Het tempo ligt net boven de 10 km/uur.
Na ruim 5 km. gaan we van het strand af het duinlandschap in. Ik herken de parkeerplaats waar ik lang geleden mijn eerste workshop barefoot-running volgde.
Rutger raadpleegt zijn horloge als de route onder water blijkt te staan. Na een kleine omweg kunnen we over de “officiële” route verder.
We krijgen af en toe wat hoogtemeters voor de kiezen (en  bovenbenen en kuiten) als er uitkijkpunten langs de route liggen. Bovenop maken we foto’s en pakken even een minuutje rust.

Na ruim 7 km. trek ik mijn Chala-huaraches aan omdat we nu over een pad met nare steenslag moeten. De omgeving wordt steeds mooier. Het strand was nog saai, maar de duinmeertjes zijn prachtig. Als het wat warmer was geweest, had ik wel even willen dippen.

Het laatste deel van de route gaat door een prachtig bos. Rutger moet wat vaker op zijn horloge kijken voor de juiste route. Ik kijk mijn ogen uit naar de prachtige oude bomen.

In de volgende kilometers zitten nog een paar steile klimmetjes en afdalingen. Maar dan houdt het bos op en begint de bewoonde wereld. De laatste kilometer lopen we stevig door en finishen bij station Santpoort precies 2 uur na de start in Zandvoort.

Voor Rutger was dit een nuttige, gezellige training. Voor mij ook: ik heb er van genoten.
We spreken af om binnenkort (lees in januari) de NS Arnhem Rhenen Trail te gaan lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *