Barefoot Evenement 2018

Op 24 juni was ik op het 4e Barefoot Evenement in de Dudok Arena in Hilversum. Het was een drukke, maar mooie dag.
Drie jaar geleden in 2015 hoorde ik, op het eerste Barefoot Evenement, de oproep van Ruth Langemeijer (mijn grote voorbeeld) voor meer barefoot-trainers. Ik besloot toen om zelf workshops en cursussen te gaan geven op basis van mijn eigen ervaringen. Het was een goede keuze: ik deel mijn kennis en ervaring graag met andere mensen.
Vorig jaar vroeg Ruth mij om op het Barefoot Evenement een workshop Barefoot Running te geven: ik vond het een eer.

In september besloot ik om samen met Rob en Vincent het volgende Barefoot Evenement te gaan organiseren. Het was een leuk en leerzaam traject. Rob is in het afgelopen half jaar een echte vriend geworden.

Afgelopen zondag kwam die periode tot een mooie, inspirerende climax.
Ruim 200 bezoekers, waaronder mijn vrouw Bettie en mijn loopmaatje Anne-Marie, bezochten de 30 workshops, die gegeven werden door enthousiaste trainers.
Van “Chi-Running” tot “Lachmeditatie“, van “Oerfit” tot “Tenen Lezen” en van “Natuurlijk Wandelen” tot “Voetreflexologie

In de middag gaf ik zelf nog een lesje “Hardlopen op Blote Voeten” aan negen leergierige sportievelingen.
Misschien is er ook wel een bezoeker, die na dit evenement denkt: “Ik ga zelf ook mijn kennis en ervaring delen met anderen”. Net als ik drie jaar geleden.

Het was prettig om vele bekenden van eerdere Barefoot Evenementen weer te zien: Ruth, Ruud, Ludka enzovoorts. Ik hoop dat er volgend jaar weer een Barefoot Evenement komt. Dankzij de sponsors en de inkomsten uit de kaartverkoop gaat dat waarschijnlijk wel lukken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *