De goedhumeur-winkel

De klanten denken dat de SPAR, waar ik werk, alleen maar eten en drinken verkoopt. Dat klopt niet: we verkopen ook een goed humeur.

Als je ‘s morgens vroeg binnenstapt, word je pas echt wakker door de geur van vers gebakken broodjes. Je kunt haast niet kiezen uit de croissantjes, chocoladebroodjes en kaiserbroodjes. Maar gelukkig is er altijd een opgewekte dame, die je helpt kiezen.

Achterin de winkel naast de zuivelkoeling is een plek waar je je ochtendhumeur kunt inleveren. Met een glimlach pak ik het aan en wens je een prachtige dag toe. Klanten, die nog niet weten wat ze willen eten, wijs ik opgewekt op de aanbiedingen.
Als je iets niet kunt vinden, dan loop ik graag even met je mee, terwijl ik meezing met een vrolijke liedje, dat uit het plafond neerdwarrelt. Soms kunnen klanten niet bij de artikelen op de bovenste plank: dan til ik ze even op, zodat ze kunnen pakken wat ze willen hebben.

Jengelende kinderen probeer ik te laten lachen. Met eenzame weduwen maak ik even een praatje.
Ik vind het gewoon een sport om iedereen op te vrolijken. En dat is een sport, waar ik veel voldoening uit haal. 

Mensen denken dat ze alleen maar eten en drinken kunnen kopen in de buurtsuper. Maar ongemerkt nemen ze ook nog iets anders mee naar huis: een goed humeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *