Mijn eerste 500 meter op blote voeten

De laatste weken loop ik regelmatig 15 tot 20 minuten op mijn Saucony Hattori’s, mijn blotevoetenschoenen. Vanmiddag durfde ik een langer rondje aan.
In het schrale lentezonnetje liep ik een rondje TU-wijk van ongeveer 7 km. op de Hattori’s.
Met ontspannen voeten lopen. Niet op de voorvoet landen en geen actieve afzet.

Halverwege op de Mekelweg heb ik de stoute schoentjes uitgetrokken en 500 m. blootsvoets gelopen. Dat is nog wel even wennen en eelt kweken. Maar geen centje last van kuiten of achillespezen. 
Voor de terugweg naar huis toch maar weer de Hattori’s aangedaan. 

Toen ik even later langs het station rende, stond er een jonge vrouw bij de tramhalte te wachten. Ze had lange benen en droeg hoge hakken. Terwijl ik langsliep, bestudeerde ik de in een panty gestoken benen.
De vrouw had dunne kuiten en overstrekte knieën: het is vast geen hardloopster, dacht ik.
Ik denk dat dames, die hoge hakken dragen, de neiging hebben om hun knieën op slot te zetten, te overstrekken; vooral als ze lang stilstaan. Als je benen gewend raken aan die stand, dan wordt het moeilijker om met licht gebogen knieën hard te lopen.

(foto van ericmay via FlickrCC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *