In het moment meegesleept door het gevoel

Ik probeer niet teveel te piekeren over de toekomst. En niet teveel na te denken over dingen uit het verleden, waar je niets meer aan kunt veranderen. Ik probeer in het nu te leven en elk moment bewust mee te maken.

Zo kan het gebeuren dat ik op het Koplopersfeest urenlang op mijn blote voeten dans in plaats van mijn krachten te sparen voor de 10 km. van de volgende dag. Het feest was zo leuk en gezellig dat ik toch weer een paar biertjes meer dronk dan ik me had voorgenomen.

Zaterdagmiddag op het strand genoot ik van het hardlopen in de vrije natuur. Ik liet me meeslepen door het gevoel en zette in de laatste twee kilometer nog flink aan. Op zulke momenten denk ik niet aan de blessures, die ik heb gehad. Mijn clubgenoten waarschuwen dan ook dat ik vroeger of later weer een blessure zal oplopen, omdat ik me laat meeslepen.

Het zij zo. Ik kies er zelf voor om in het moment leven en daarvan genieten. Het bevalt mij goed, het hoort bij mij. Muziek en het hardlopen helpen mij om in het moment te zijn en te stoppen met rationaliseren. 

Hieronder een mooie reportage van een heuveltraining van de studentes van de Michigan State University.
Pittige heuveltraining: 5 x 1000m. heuvelop.
Goed voor de verbetering van je zuurstofopname-capaciteit (cardio-vasculaire training) en voor je looptechniek en ook nog voor opbouw van spierkracht.
Lekker hard trainen in een mooie natuurlijke omgeving: ik zou graag met ze meetrainen (al kan ik ze niet bijhouden)

via Flotrack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *