Gezellig begin van een frisse traditie

Alle tradities zijn ooit begonnen met een eerste keer. 
Zo begon gisteren een nieuwe traditie: de Delftse Midwinter Run-Dip-Run.

Een Run-Dip-Run is een stukje hardlopen, gevolgd door een kort verblijf in open water en een tweede stukje hardlopen om weer op te warmen. Zo kan ik mijn favoriete sport, hardlopen, combineren met koudetraining.
Ik bedacht om wat andere lopers uit te nodigen en er een gezellige groepsactiviteit van te maken.
Dat gaat het makkelijkst door op Facebook een openbaar evenement aan te maken en vrienden uit te nodigen

Op de derde zondag van december, ‘s ochtends om 10 uur, kwamen 10 bevriende hardlopers naar de parkeerplaats aan de Tweemolentjeskade, nabij KNUS. De partner van een van de dames fietste mee en vervoerde in de fietstassen de handdoeken en droge kleding.

Na ongeveer 20 min. lopen (ongeveer 3 km) kwamen we op het strandje bij de Grote Plas. De loopkleding ging uit en iedereen ging even het koude water in; de temperatuur zal ongeveer 7 graden zijn. Sommigen voor 15 seconden, anderen bleven er minutenlang in.
Een kwartiertje later was iedereen weer aangekleed en liepen we via een omweg naar KNUS.

Het begin van een nieuwe traditie werd afgesloten met koffie, thee en warme chocolademelk.

Op de derde zondag van januari (de 15e januari) is er weer een Delftse Winter Run-Dip-Run.
Aanmelden kan via de Facebook-pagina, maar is niet verplicht. We verzamelen om 10 uur op dezelfde plek, de parkeerplaats aan de Tweemolentjeskade, nabij KNUS. En zet zondag 19 februari ook alvast maar in je agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *