Piece of Cake mini-triatlon

‘Hoe leuk zou het zijn om een triatlon te doen?’
‘Ik doe mee met een ‘watjesversie’
‘Een “piece of cake”? Ja, leuk, en dan eindigen we bij Piece of Cake, in Den Hoorn’
‘Wie doet er mee?’
‘Ik heb geen sportfiets’
‘Ik ook niet’
‘Dan gaan we op onze stadsfiets’
‘Die van mij is niet elektrisch. Ik heb een doe-het-zelf-geval’
‘Ik ook’
‘Ok, we gaan op onze doe-het-zelf-stadsfietsen’
‘Niet te snel!’
‘Mag ik meedoen op schoenen?’
‘Uh, ja, maar ik ga op blote voeten’
‘Ik ga ook op blote voeten, natuurlijk’
‘Toch geen borstcrawl, hoop ik? Ik doe gewoon schoolslag’
‘Ja, ik ook, ik doe altijd schoolslag’
‘Ok, blote voeten 5 km, 500 meter schoolslag en 20 km op een stadsfiets’

En zo begaven we ons vanmorgen door de stromende regen naar het afgesproken startpunt. In verband met praktische overwegingen hadden we de volgorde van onze ‘Piece-of-Cake mini triatlon zomer 2020 editie’ aangepast.

We begonnen met 5 kilometer hardlopen, door de stromende regen. Beetje wind erbij. En de langzaamste bepaalt het tempo, we bleven als groep bij elkaar. Stukje asfalt, stukje heel oud asfalt (pijnlijk voor de voetzolen), stukje weiland, wat een verademing, stukje nieuw asfalt, heerlijk, en stukje schelpenpaadje, au au au! Gelukkig was dat een klein stukje en aan het eind, bij het hondenstrandje vanaf waar we naar de overkant zouden zwemmen.

 

Onze hulptroepen stonden daar op ons te wachten. Met camera, boeien en tasjes. Rustig omkleden en het water in. Voordat mijn enkels goed en wel in de plas stonden, was één van ons al vertrokken, met een ferme vlinderslag. Ja, met een vlinderslag kan je ook de plas overzwemmen. Voor elk wat wils. Toen we in het water lagen, begon het nog harder te regenen. Maar ja, natter konden we niet worden. Dachten we.

Wanneer regendruppel in het water vallen, onstaan er ‘kegeltjes’. Dat is een mooi gezicht. Het strand voor ons was verder leeg. Op de hulptroepen na, die onze spullen van het hondenstrand naar het zwemstrand brachten. Door de hoosbui heen.

Toen wij aankwamen was het bijna droog. Kort. Halverwege het omkleden begon het harder te regenen. Gelukkig hadden we wat regencapes en paraplus bij ons, zodat we een beetje droog bleven, tijdens deze korte pitstop. Er was koffie, thee, en wat druiven en chocola. Om ons klaar te stomen voor het laatste onderdeel: 20 kilometer door de groenzoom van Delft richting Den Hoorn.

Ondanks de inmiddels weer stromende regen, was het een mooie route. Door natuurgebieden en weilanden met laaghangende bewolking zochten we onze weg naar Den Hoorn. Iemand reclameerde Marsman. Iemand trok in twijfel of dat Marsman was. Iemand anders bevestigde dat dat inderdaad Marsman was. Kortom, het was een bijster amusante fietstocht, dwars door oneindig laagland.

Bij Piece of Cake hadden we de binnentuin gereserveerd. Om na te genieten van deze zeer geslaagde mini-triatlon, met louter debutanten. En ondanks dat we het ‘Piece of Cake’ noemden, en het zeker niet aanvoelde als een grootse prestatie, was het stiekem de ‘iron-man’-versie, op blote voeten, met schoolslag, op stadsfietsen, dwars door weer en wind.

4 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *