Voetjes braden in De Lier

Elf keer liep ik de Bradelierloop op hardloopschoenen. En zaterdagmiddag sta ik voor de 5e keer op blote voeten in het startvak.
Ik heb ingeschreven voor de 10 km. en het wordt mijn vijfde wedstrijd uit het Agium-runcircuit editie 2019.
Met de registratiechip bungelend aan een elastiekje aan mijn rechterenkel ga ik over de startstreep. De eerste kilometer doe ik noodgedwongen rustig aan: het is best druk.  Op de Kanaalweg langs het water kan ik al wat mensen inhalen. Op het water vaart een boot waarin een dozijn jonge mannen met ontbloot bovenlijf staat. “Het lijkt wel  de Canal Pride”, denk ik.

Hier en daar langs het parkoers staan tuinsproeiers opgesteld. Ik pak ze allemaal mee… nee, ik bedoel ik loop onder elke sproeier door.
Bij de waterpost op 2,5 km. pak ik een spons en drink ik een bekertje water. Ik heb geen idee van mijn snelheid, want ik loop zonder horloge. Even verderop bij de keerlus zie ik eerst barefoot-Marlon en daarna clubgenoot Freek en fotograaf Bas. Die horen ook allemaal voor mij te finishen.
Ondanks al de tuinsproeiers krijgt de warmte vat op mij. Na vierenhalve kilometer hoor ik een stemmetje tussen mijn oren:”Dit is niet gezond, je kan ook uitstappen bij de doorkomst.” De finishklok geeft mij nieuwe moed voor de tweede ronde: mijn tussentijd is ongeveer 24 m. 40. Ik kan nog lachen naar Nanda, die een foto maakt.

Ik besluit de tweede ronde rustiger te lopen: al doe ik er 30 min. over.. ik vind het wel prima.
Driehonderd meter verderop in de volle zon hoor ik weer die stem:”Je kunt gewoon stoppen en terugwandelen.” Gelukkig zijn er toeschouwers langs de kant, die mij op andere gedachten brengen.
Na ruim 7 km. op het kruispunt van de Burg. Cramerlaan en de Veilingweg hoor ik die stem voor het laatst: “Als je hier links gaat is het nog 200 m.”
En rechtsaf is het nog 2800 meter… dat red ik wel, vind ik.

Ik loop zoveel mogelijk in de schaduw en onder de tuinsproeiers door. Op 500 meter voor de finish staan twee helden met tuinslangen, die je op verzoek drijfnat spuiten. Dat had ik net nodig.
De finishklok geeft 51 m. 15 aan. Mijn nettotijd is nog best aardig: 50 min. 32.
Als ik wat gedronken heb, ga ik met gebraden voeten naast barefootmaatje Marlon op de foto.

foto: Carry Wilmink

Eén reactie Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *