Rokjesdag 2019 in stijl

Vorig jaar liep ik met Anne-Marie in Bleiswijk door het uitgebreide kassencomplexvan de firma Ammerlaan. Op blote voeten en in een neon-gele tutu.
Op de eerste zaterdag van februari 2019 gingen we weer naar Bleiswijk om hard te lopen op blote voeten. Maar nu zeer stijlvol gekleed in een Schotse kilt.

Die op maat gemaakte kilt bestelde ik vorig jaar bij Lochcarron of Scotland. Ik kwam op het idee toen ik de Amerikaanse Mick Dodge in een prachtige leren rok zag rondrennen. Dat wil ik ook, dacht ik.
De kilt past prima en ik vind het lekker luchtig. Er zijn nog meer redenen om een kilt te dragen, zoals wordt uitgelegd in dit filmpje.

Maar kun je ook hardlopen met een kilt aan?
Ja, dat gaat prima.
Afgelopen zaterdag liep ik mijn eerste prestatieloopje sinds ik in december een splinter in mijn voet kreeg: 5 km. bij de Plantiseloop.

Ik startte helemaal achteraan, omdat ik toch uit vorm ben en liever rustig van start ga. Het eerste rondje van 1600 meter moest ik af en toe nog inhouden voor mededeelnemers; tussentijd 8 min. 34. Maar in de tweede ronde zette ik flink aan. Dat rondje ging in 8 min 10.


In de laatste ronde ging het weer wat moeizamer (8 min. 21). Ik haalde nog een paar mensen in en finishte na 26 minuten precies.
Mijn netto tijd bleek iets sneller: 25 min 5 sec.
Daarmee was ik op de 5 km. de 60e man… maar wel de best geklede.

in charmant gezelschap…

Het was heerlijk om weer eens op blote voeten te rennen en wel zo hard, dat ik er moe van werd. En om al die meer of minder bekende gezichten weer eens te zien.
Mijn volgende prestatieloop staat al op de planning: gewoon in de buitenlucht en misschien ook wel weer met mijn kilt aan.

(de bovenste foto is gemaakt door Bas van Binnendijk – de andere foto’s door Anne-Marie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *