Kink in de kabel: splinter in de voet

Dinsdagavond tijdens een rondje hardlopen door de binnenstad van Delft voelde ik een korte felle prik in mijn voet. Bij een lantaarn keek ik even en zag een klein gaatje onder de bal van mijn voet. Ik kneep er een paar druppeltjes bloed uit en liep toen door naar huis. Daar ook nog een paar druppeltjes bloed uit het wondje geperst, maar verder voelde ik er niets meer van.
Maar de schijn bedriegt.
Vrijdagavond begon het plekje op te zwellen: ik voelde de druk bij iedere stap. Op zondag nog geprobeerd om hard te lopen, maar dat was al vrij pijnlijk.

Maandagmiddag heeft de doktersassistente het wondje open gepeuterd en er een paar stukje “hout” uitgehaald. Maar de pijn en de zwelling bleven.
Dus woensdagmiddag opnieuw naar de huisarts. Deze keer het wondje groter gemaakt en de bal onder mijn voet uitgedrukt, totdat ik de pijn niet langer kon verdragen.
Ik kreeg voor de zekerheid antibiotica voorgeschreven en moest het wondje openhouden door tweemaal per dag een sodabadje.

Dat onschuldig lijkende prikje van dinsdagavond heeft 8 dagen later zeer vervelende gevolgen gekregen.
Het zal nog wel een weekje duren voordat ik weer voorzichtig kan gaan hardlopen. Die hele week zal ik gebruiken om twee dingen goed in mijn oren te knopen.
A. In het donker een rondje door de binnenstad kun je beter niet op blote voeten doen
B. Zelfs de kleinste en onschuldig lijkende wondjes heel goed nakijken en in de gaten houden

Eén reactie Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *