Barefootdelft maakt wijn

In oktober vorig jaar nam ik een volkstuin over. Met een klein huisje erop en een kas. In die kas groeit een druif, van het ras Frankenthaler.
Afgelopen zomer heeft de druif veel zonne-energie opgeslagen in grote trossen druiven. De druiven zijn heerlijk: zoet en met een dunne schil.
Maar het zijn er heel veel.

Gisteren hebben Bettie en ik zes emmers vol druiven geoogst en we hebben nog best wel wat druiven laten hangen, voor de komende twee weken.
Die enorme hoeveelheid is te veel om uit te delen of om er druivenjam van te maken. Daarom wil ik er wijn van maken. Dat heb ik nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

De eerste stap om wijn te maken is de druiven te persen. En dat kan prima op blote voeten.

In de komende maanden kun je op dit weblog lezen hoe het verder gaat met de dit project.

Eén reactie Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *