Mijn 4e Bradelierloop op blote voeten

Twee├źntwintig jaar geleden deed ik al mee met de Bradelierloop. Die werd toen nog gehouden op vrijdagavond en ik liep nog op Saucony-hardloopschoenen. Ik liep een tijd van 40 min. 19 sec.
Afgelopen zaterdag liep ik voor de 15e keer mee in De Lier, voor de 4e keer op blote voeten.

In de eerste kilometer doe ik altijd rustig aan. Het is druk en inhalen gaat moeilijk. In de volgende kilometers langs het water haak ik aan bij lange mannen om een beetje uit de wind te lopen. Mijn tempo ligt nu rond 4 min 45 per kilometer. Vanaf het keerpunt op de Veilingweg krijgen we weer wind mee.
Na 4 kilometer beginnen mijn bovenbenen te protesteren tegen het tempo. Als je goed kijkt naar onderstaande foto (gemaakt na 4,5 km.) kun je dat ook zien.


foto: Carry Wilmink

Mijn doorkomsttijd na 5 km. is 23 min 52.

In het tweede rondje volg ik dezelfde tactiek: bij tegenwind achter een grote lange man aansluiten. Uit de tussentijden bereken ik dat ik nog altijd sneller loop dan 5 min. per kilometer. Maar voor mijn gevoel loop ik toch iets rustiger dan in het eerste rondje. Zonder mentale inzinking bereik ik het laatste rechte eind naar de finish. Loes, Yoeri en Nanda moedigen mij aan en ontspannen loop ik uit naar de finish. Ik lach naar de fotograaf en spreid zegevierend mijn armen: ik ben zeer content met mijn eindtijd van 48 min. 33.

foto: Carry Wilmink

In de grafiek hieronder heb ik mijn prestaties op de Bradelierloop weergegeven. Mijn snelste Bradelierloop was in 1996 (net boven de 40 min.); mijn langzaamste in 2011: mijn laatste Bradelierloop op schoenen liep ik net boven de 50 minuten.
Leuk om te zien dat ik de laatste jaren op blote voeten sneller loop dan op schoenen in 2010 en 2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *