Op blote voeten terug @ 16hoven park

Vijf jaar geleden in februari van 2013 werd de “Ronde van 16hoven park” voor het eerst georganiseerd. Ik liep destijds nog op schoenen, maar was mijn loopstijl al aan het veranderen. Ik liep de 10 kilometer toen in een tijd van 50 min en 3 seconden.
In 2018 ben ik terug op “Park 16 hoven” en ik loop de 10 km. nu op blote voeten.

Samen met mijn zus Annelies start ik helemaal achteraan. Ik vind het prettig om rustig te starten en langzamerhand te versnellen.
Het asfalt is nat en mijn voeten zijn nog koud. Dus niet te hard, op mijn techniek letten en geduld hebben tot mijn voeten warm worden.

Bij de kilometerbordjes kijk ik routinematig op mijn horloge en ik constateer tevreden dat de kilometers binnen de vijf minuten loop.
Het parkoers bestaat hoofdzakelijk uit fietspaden met glad, nieuw asfalt. De 4e kilometer gaat door een woonwijk met gewone straatstenen als ondergrond, maar dat loop ook prettig.

Over de eerste ronde van vijf kilometer doe ik ongeveer 24 min. 30.
Tot ca. 8 km. blijf ik mensen inhalen, maar dan sluit ik aan bij een groepje, dat ongeveer hetzelfde tempo loopt.  De finish komt in zicht.
Ik steek mijn duimen op naar de fotograaf en mijn tong uit van vermoeidheid. Mijn eindtijd is 48 min. 35 sec.
In de uitslagenlijst staat er een netto-tijd van 47 min 36 achter mijn naam.


finishfoto’s gemaakt door Evert Buijtendijk

Vijf jaar geleden waren er geen deelnemers op blote voeten. Gisteren was ik de enige. De meeste hardlopers van boven de vijftig worden geleidelijk aan langzamer. Ik was gisteren ruim twee minuten sneller dan vijf jaar geleden. En volgens mij komt dat doordat ik geen schoenen meer aandoe en een betere, efficiënte looptechniek heb ontwikkeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *