Leo Ammerlaanloop: Rokjesdag

De 10 km. Leo Ammerlaanloop is helemaal indoor, in het kassencomplex van de firma Ammerlaan nabij Bleiswijk. De langste afstand, die ik ooit overdekt liep. Het wordt niet mijn snelste 10 km., maar wel de eerste loop, die ik in een tutu loop. Mijn loopmaatje Anne-Marie en ik doen graag een beetje gek, we dollen elkaar en stoken elkaar een beetje op. En daarom lopen wij vandaag in een neongroene tutu. Het is vandaag rokjesdag in Bleiswijk.

We lopen samen een rondje om het parkoers te verkennen. Het loopt heerlijk met blote voeten over het spiegelgladde beton. Ik voel me goed en ga eens kijken wat er vandaag uit de benen te persen valt.
Leo uit De Lier loopt ook de 10 km. en ook op blote voeten. Na de start zie ik zijn paardenstaart zo’n 10 meter voor mij uit, een mooi mikpunt.
In de eerste ronde is het nog een beetje rekening houden met de andere lopers. Mijn doorkomsttijd is 8 minuten precies.

          ik zweef nog, maar het kost me moeite

De volgende ronde is er meer ruimte op het parkoers; ik loop in op Leo. Anne-Marie staat als een coach bij de wedstrijdklok en roept enthousiast dat mijn tweede ronde sneller ging. Halverwege de 3e ronde passeer ik Leo. En ook die 3e ronde gaat binnen de 8 minuten.

Nu wordt het zwaarder: over de 4e ronde doe ik langer dan 8 minuten en ik kan niet eens meer uitrekenen hoeveel langzamer. Ik krijg onderweg veel leuke reacties op mijn outfit.

Bij de 5e doorkomst maakt Anne-Marie een foto, die goed laat zien dat ik er doorheen zit. Voor mij gevoel zakt mijn tempo nu helemaal in. In de laatste ronde gaat Leo mij weer voorbij; ik kan niet bij hem aanhaken en hij wordt de eerste finisher op blote voeten.
Ik finish toch nog binnen de 48 minuten: 47 min 55. Wow, dat zou wel eens de snelste 10 kilometer van het jaar kunnen zijn.

Nu is het de beurt aan Anne-Marie om hard te lopen: 5 kilometer ofwel 3 rondes. En nu sta ik elke keer wanneer zij langskomt als een coach met mijn vingers naar beneden te wijzen en met mijn duim omhoog. Zij deelt haar race goed in: de eerste ronde was haar langzaamste, de twee volgende rondes loopt ze binnen de 11 minuten. Haar eindtijd: 33 min 38, niet slecht voor haar eerste 5 kilometer op Skinners,

De Leo Ammerlaanloop is leuk: niet te druk, maar wel gezellig.
Compliment voor de organisatie. Volgend jaar komen we weer.
De tutu’s gaan de kast in. Je hebt er geen enkele last van tijdens het hardlopen. Maar we hebben genoten van de aandacht, dus er komt vast weer een leuke gelegenheid om ze weer uit de kast te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *