Nog een keertje in de krant

In februari 2012 schreef Herman Baas in zijn rubriek Delft Verbaast een stukje over mij in de Delftse Courant, een katern in het Algemeen Dagblad. Ik liep toen nog met stevige en lekker warme hardloopschoenen aan.

Tegenwoordig is Delft Verbaasd als ik op mijn blote voeten door de stad ren. Ben je niet bang voor glas, vragen ze dan. Herman Baas wilde wel eens weten waarom ik tegenwoordig op blote voeten loop.
Ik heb het geprobeerd uit te leggen. en volgens mij heeft Herman het wel begrepen. Hij schrijft vandaag in zijn rubriek: 

Hans Verbeek is al gedurende dertig jaar een verwoed hardloper. Onder de titel Dagboek van een verslaafde loper houdt hij een weblog over zijn passie bij op http://hardloperhans.logt.cc 
Zesentwintig jaar lang rende Hans altijd op sportschoenen, maar sinds vier jaar beoefent hij zijn sport blootsvoets en verzorgt hij cursussen ‘Barefoot Running’ voor iedereen die het ook op deze wijze wil proberen. 
,,Met schoenen aan maakt het niet uit hoe je je voeten neerzet of hoe je je afzet, hoe hard je stampt en of je op je hakken landt of op de punten van je tenen. Je schoenen corrigeren al je fouten”, aldus de 56 jarige bioloog. ,,Maar als je op blote voeten loopt en je landt op je hak, dan zegt je lichaam gelijk ‘HÈ verdikkeme niet doen!’ Dan corrigeer je daarna direct, want elke verkeerde stap of afzet doet zeer. Dat doe je echt geen tweede keer meer. De pijnprikkels die je krijgt van je voeten zijn zo sterk dat je fouten gelijk afleert. Met schoenen aan komen blessures op de lange termijn als je verkeerd loopt, en op blote voeten heb je na honderd meter al pijn.” 
Op maandag 5 september start de cursus ‘Hardlopen op blote voeten voor beginners’. 
Ga voor meer informatie en om je aan te melden naar de facebookpagina ‘Barefoot Running Delft.’

Hans Verbeek is al gedurende dertig jaar een verwoed hardloper. Onder de titel Dagboek van een verslaafde loper houdt hij een weblog over zijn passie bij op http://hardloperhans.logt.cc
Zesentwintig jaar lang rende Hans altijd op sportschoenen, maar sinds vier jaar beoefent hij zijn sport blootsvoets en verzorgt hij cursussen ‘Barefoot Running’ voor iedereen die het ook op deze wijze wil proberen. 

,,Met schoenen aan maakt het niet uit hoe je je voeten neerzet of hoe je je afzet, hoe hard je stampt en of je op je hakken landt of op de punten van je tenen. Je schoenen corrigeren al je fouten”, aldus de 56 jarige bioloog. ,,Maar als je op blote voeten loopt en je landt op je hak, dan zegt je lichaam gelijk ‘HÈ verdikkeme niet doen!’ Dan corrigeer je daarna direct, want elke verkeerde stap of afzet doet zeer. Dat doe je echt geen tweede keer meer. De pijnprikkels die je krijgt van je voeten zijn zo sterk dat je fouten gelijk afleert. Met schoenen aan komen blessures op de lange termijn als je verkeerd loopt, en op blote voeten heb je na honderd meter al pijn.” 

Op maandag 5 september start de cursus ‘Hardlopen op blote voeten voor beginners’. Ga voor meer informatie en om je aan te melden naar de facebookpagina ‘Barefoot Running Delft.’

 

Herman heeft ook een hele fraaie foto gemaakt na het interview. Op het dak van de TU-bieb, op mijn blote voeten.


Foto gemaakt door Herman Baas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *