Vierentwintig jaar Kerkpolderlopen

Jarenlang hield ik nauwgezet bij welke tijden ik liep bij prestatieloopjes. Dat overzicht staat ergens op mijn computer. In dat overzicht staan heel wat Kerkpolderloopjes.
In 1991 lang voordat ik aan dit weblog begon, liep ik al mee in de zomerse Kerkpolderloopjes. De eerste Kerkpolderloop in mijn prestatieloopjes-overzicht dateert van 18 augustus 1991, 24 jaar geleden. Ik liep toen 21 min. en 10 sec. over de 5 km.
Vorig jaar (2014) deed ik op twee zondagochtenden mee, op blote voeten. Ik liep mijn snelste 5 km. op blote voeten in 24 min 48.

Afgelopen zondag was de eerste Kerkpolderloop van 2015. Toen ik na anderhalve kilometer Harry inhaalde, moest ik denken aan al die Kerkpolderloopjes hiervoor.”Daat lopen we weer, Harry” zei ik, “al meer dan twintig jaar.”

Ik liep stevig door. Met de Beachrun van vrijdagavond nog in de bovenbenen viel dat tegen. Na 3 km. sloot ik aan bij Leo uit de Lier. Onze tussentijd was 14 min 15. Ooit in een grijs verleden kwamen we hier binnen de 12 minuten door. 
Ik gaf er nog een flinke snok aan en de doorkomsttijd na 4 km. was 18 min 58. 
Tijdens de laatste kilometer over het pad met de scherpe steentjes, liepen mijn zwager Joost en Leo mij voorbij. Ze namen een voorsprong van ongeveer 50 meter.
In de laatste 100 m. zette ik nog even aan en ik finishte na 23 min en 57 sec. 
Dat is mijn snelste 5 kilometertijd op blote voeten.

Met vermoeide benen ben ik heel rustig terug naar huis gejogd.Ik hoop dat nog vele jaren te kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *