Dat heerlijke gevoel heb je dik verdiend

Na een uurtje hardlopen voel ik me geweldig. Ik voel me altijd beter na het lopen dan ervoor. Het is een mengeling van voldoening, levenslust en blijdschap. Ik ben ook een beetje verslaafd aan dat gevoel.
Dat heerlijke gevoel hebben alle hardlopers na het lopen. En dat gevoel is dik verdiend.

Lopers verdienen dat aangename gevoel al in de eerste 200 meter van hun loopje. Misschien al in de eerste drie stappen. Die zijn het moeilijkst. Die eerste stappen van een loopje onderscheiden de lopers van de thuisblijvers.
De lopers verdienen iets extra’s omdat ze de moeite doen om de deur uit te gaan, om op pad te gaan. Al jarenlang maken ze een plan, bedenken een route en nemen het besluit om te gaan rennen. De beloning, die ze onderweg krijgen, is dik verdiend. De thuisblijvers krijgen nooit zo’n mooie beloning.

Gun jezelf dat heerlijke gevoel van vrijheid en harmonie met de rest van de schepping. Je weet vast nog wel hoe dat voelt. Die dikverdiende bonus kun je jezelf geven. Misschien komen we elkaar onderweg nog even tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *