Stoere-macho Hans en verstandige Hans

Op zondagmorgen staan verstandige Hans en stoere-macho Hans samen aan de start bij de Groene Parkenloop van AV’40. Ze hebben ingeschreven voor de 10 km. en de Luna-sandalen meegenomen voor dat stuk door de Hertenkamp wat bezaaid is met pijnlijk scherpe steentjes. Na de start lopen ze de eerste kilometers samen op, totdat ze clubgenoot Miranda bijhalen.
Verstandige Hans wordt dan een stukje kleiner en hoewel Miranda niet blond is en geen paardestaartje heeft, toch wordt stoere-macho opeens een stuk groter.
Stoere-macho Hans raakt aan de praat met zijn charmante clubgenoot, die ingeschreven heeft voor de 15 km. Ondanks tegensputteren van verstandige Hans, wordt het plan omgegooid: wij lopen gewoon ook die 15 met jou mee.

Na het bordje 8 km. begint dat klote-stuk met die rotsteentjes. Stoere-macho Hans vertikt het om zijn voeten te beschermen met de meegebrachte sandalen. Hij gaat door het gras en raakt achterop bij Miranda. Na 300 m. komt-ie weer terug op het pad, maar trekt de sandalen niet aan. Het valt wel mee en het is nog maar 400 m. over deze steentjes, snoeft de macho.
De tiende kilometer is beter begaanbaar en stoere-macho Hans loopt weer wat in op het inmiddels piepkleine clubgenoot-silhouet in de verte. Verstandige Hans jammert dat 10 km. wel lang genoeg is, Maar stoere-macho Hans draaft verder langs de finish.

Na 13 km. komt het klotestuk met de rotsteentjes voor de tweede keer. Nu is verstandige Hans resoluut en onvermurwbaar: de Luna-sandalen worden aangetrokken. Stoere-macho Hans is heel klein geworden en de laatste 2 km. gaan een stuk langzamer in bijna 14 minuten. De eindtijd wordt 1 uur 25 en Miranda zegt lachend dat ze al drieënhalve minuut binnen is. Hopelijk heeft stoere-macho Hans zijn lesje geleerd.

Maandagmorgen 
De volgende morgen stapt verstandige Hans op zijn Luna-sandalen de deur uit om een stukje uit te lopen samen met een andere charmante Koploopster, met een kek paardestaartje. Al na 5 minuutjes komt stoere-macho Hans erbij lopen. En nog een kilometer verder gaan de Luna-sandalen al weer uit…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *