Het Droomtijdloopgevoel

De Instroomgroep traint eigenlijk nooit op vrijdagavond, maar deze week wel. Ik ben vrij en hoef vanavond niet te masseren, dus geef ik een extra training voor mijn groep. 
We zijn maar met z’n 4-en, maar het is erg gezellig.
Om zelf wat extra kilometers te sprokkelen, ben ik lopend naar de club gegaan. Dat betekent dat ik om 9 uur in het donker ook weer terug moet lopen.

Het is donker, maar nog niet echt koud. Er liggen al bladeren op straat , maar de meeste bladeren zitten nog aan de bomen. Ik heb al eerder op een oktoberavond door Delft gelopen.
Ik loop onder de Oostpoort door de binnenstad in. Ik loop verder naar de Beestenmarkt en zie de volle café’s en hoor het gezellige geroezemoes op de terrasjes. Het lijkt wel of ik weer de Droomtijdloop aan het lopen ben. 

Linksaf over de Oude Langendijk…. er komen herinneringen boven.
In 1991 liep ik de Droomtijdloop voor het eerst, samen met Joop. 
… en door naar de Binnenwatersloot. In 1994 liep ik hier samen met Bruun van de Steuijt in een moordend tempo, kilometers van 4.08 en 4.10. Op de Buitenwatersloot moest ik afhaken….

Het begint zachtjes te regenen en de straatstenen beginnen te glimmen in het gele licht van de lantaarns. Nu is het beeld compleet en ik zink nog dieper weg in het Droomtijdloopgevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *